31/8/09

Τσιλιβί - Άμπουλα


Μία εικόνα που σίγουρα δεν την έχουν αντικρίσει πολλοί. Είναι σχηματισμοί που θυμίζουν σταλαγμίτες και βρίσκονται πίσω από την παραλία του Γαϊδάρου. Πρόκειται για την εκδρομή που έκανα με τον ανηψιό μου, τον Χάρη, λίγο πριν φύγει για τα ελληνικά στρατά. Θα αναρτήσω προσεχώς λεπτομέρειες και φωτογραφίες, προς το παρόν συνδέομαι με κάρτα και δεν ξέρω πόσο χρόνο έχω. (η συγκεκριμένη εικόνα πήρε δύο τσιγάρα χρόνο για να αναρτηθεί)

9 σχόλια:

  1. Καλέ εγώ αυτό δεν το έχω δει! Κοίτα να δεις!
    Βρε συ θα φύγεις και καφέ δεν θα πιούμε...Το βλέπω εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ είχα την εντύπωση οτι τα έχω δει όλα στη Ζάκυνθο. Όμως κάθε φορά όλο και κάτι ανακαλύπτω. Καφέ; Για να δούμε τη Δευτέρα μήπως και συντονιστύμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπούλα μου!

    Σε πεθυμάω ψυχή μου!!!

    Φιλιά άπειρα σε σένα και στα αγγελούδια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ, Θαλασσίτσα, μακάρι να ήσουν εδώ να τα λέγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς που μένουμε μόνιμα Ζάκυνθο, δεν ανακαλύπτουμε τέτοια μέρη εύκολα.Ενώ κάποιος που θα έρθει για ορισμένο διάστημα, έρχεται για να ανακαλύψει το κάτι τις.Αρκετές φορές έχω πάει στην Άμπουλα, αλλά πάω εντελώς μηχανικά, ίσως γι`αυτό να μην έχω δεί αυτό τον βράχο.Εσύ του έδωσες αξία.Μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανόπτη,
    πράγματι, εντελώς μηχανικά προσπερνάμε διάφορα και ιδίως με το αυτοκίνητο. Περπατώντας, όμως, έχουμε όλο τον χρόνο να παρατηρήσουμε γύρω μας και τότε εντοπίζουμε λεπτομέρειες. Αλήθεια, έχεις φωτογραφήσει ποτέ τις σπηλιές που υπάρχουν πάνω από τα Πηγαδάκια; Μάλιστα έχω μία υπόψη μου, (του Χαγιώτη;)που κάποιο δρομάκι από το Γύρι σε οδηγεί εκεί. Απίστευτη θέα. Όλος ο κάμπος του νησιού.Και όλοι οι κόλποι.

    Τον βράχο της φωτογραφίας θα τον βρείς αν μετά τη γλίστρα του Γαϊδάρου, στο λιμανάκι, κάνεις αριστερά και πάς πίσω από το λόφο. Περνάς πάνω από μερικά βράχια...και ιδού!!!

    Υπάρχει και μονοπατάκι πάνω από το λόφο.

    Από Άμπουλα για να φτάσεις εδώ, είναι μάλλον δύσκολο. Δεν το προτείνω.
    Καλές περιπλανήσεις και καλό χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν ήμουν πιό...νέος, πήγαινα για κυνήγι στο βουνό και είχα εντοπίσει δύο σπηλιές. Η μια είναι αυτή που αναφέρεις,δεν ξέρω πώς την λένε και η άλλη στην λαγκάδα ανάμεσα Πηγαδάκια και Καταστάρι,στην οποία έσταζε νερό απο την οροφή και μαζεύαμε το νερό και πίναμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν θυμάμαι καλά, για τη σπηλιά στο Γύρι, έγινε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί. Δεν είδα όμως να συνεχίζεται.
    Αν τώρα το φθινόπωρο, ξαναπάς για κυνήγι ή για κούμαρα, Pleaaaaase, πάρε φωτογραφική μηχανή μαζί σου.
    Καλό Σαβατοκύριακο, να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα,δυστυχώς Ιωάννα εγκατέλειψα το σπορ αυτό(κυνήγι),μόνο για κούμαρα ή θρούμπι εάν θα πάω,θα σε έχω υπ`όψη μου.Καλό πσκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή