14/6/09

Σαβατοκύριακο Φιέστας

Αφού σουλουπώθηκα και σεσταρήστικα και ανυψώθηκε λιγουλάκι το ηθικό, φόρεσα την εορταστική μου διάθεση και παρέστην στην γιορτή του Συλλόγου Γονέων. Η γιορτή τελείωσε, η εορταστική διάθεση παρέμεινε και για να μη πάει χαράμι θα πάω μέχρι την Κική για να παραλάβω το βραβείο Φαντασίας που μου έχει φυλαγμένο εδώ .




Όταν πριν μερικές μέρες διάβασα στης Κικής ότι μου απονέμει βραβείο φαντασίας, δεν πίστευα στα μάτια μου, εξεπλάγην και αμήχανη προσπάθησα να κρυφτώ πίσω από κάποια πλάτη, όπως την ώρα της πρωινής προσευχής όταν ήμουν μαθήτρια. Μη διαθέσιμης πλάτης, κρύφτηκα πίσω από τη βλάβη του πληκτρολογίου, που τελικά οφειλόταν στο ποντίκι. Αυτό το βραβείο, θεωρώ οτι δεν μου αξίζει, γιατί είμαι πάαααρα πολύ καινούρια και γκάβακας στη blogόσφαιρα, υπάρχουν τόσοι, τόσοι πολλοί, γνωστοί σου Κική μου που το αξίζουν...και σίγουρα όχι εγώ, με αναρτήσεις λιγότερες των είκοσι.
Ωστόσο, σκέφτομαι οτι είσαι γενναιόδωρη...και ποιος μπορεί να αρνηθεί την από καρδιάς γενναιοδωρία;
Με χαρά λοιπόν παραλαμβάνω το βραβείο και ακολουθώ το τυπικό της τελετής, στο πρώτο μέρος πρέπει να αναφέρω πέντε λόγους για τους οποίους γράφω και στο δεύτερο και πιο ενδιαφέρον να παραδώσω το βραβείο (σαν σε σκυταλοδρομία) σε άλλους πέντε Blogger.

Λοιπόν γράφω επειδή: 1) στα δύσκολα η Ζάκυνθος, η πατρίδα μου, είναι το καταφύγιό μου
2) δεν είναι πάντα εφικτό το πραγματικό ταξίδι μέχρι το νησί
3) το ιστολόγιο είναι εικονική απόδραση, τοπική και χρονική και τη μοιράζομαι και με άλλους
4) επειδή έχω τον ήλιο και την ηλιαχτίδα παιδιά μου και κάποτε ίσως με συναντήσουν εδώ.
5) επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία (αναφέρομαι στη δύναμη που λέει η Κική ότι κρύβω μέσα μου)

Και τώρα η απονομή ευχάριστη αλλά και δύσκολη διαδικασία:
-Στον π. Λυκογιάννη, για το ''zantional geographic'' του.

-Στην Ντάνα, αλλά επειδή το δοχείο νυκτός έχει ήδη γίνει χρυσό, παίρνει το βραβείο και για το σεντούκι με της μνήμες που κρατά κλεισμένο και που και που ανοίγει για χάρη μας.

-Στην Mareld, τη θαλασσένια μου, για το πάντρεμα του Ιπποκράτη με τις Μούσες ( το ξέρω Ντάνα μου, οτι με πρόλαβες, αλλά με τόσα τραταρίσματα που μας φιλεύει από κάθε της σπίτι, νομίζω ότι το βραβείο το δικαιούται και δις και τρις, θα έλεγα...)

-Στην Ναϊάδα , για τα παραμύθια της, εδώ η φαντασία καλπάζει...

- Στην Μαριλένα, για τον σουρεαλισμό της και με την ελπίδα οτι θα παραλάβει τη σκυτάλη και θα παραδώσει το βραβείο στους υπόλοιπους της παρέας...

- Αν αντί για τους πέντε αποδέκτες, έπρεπε να διαλέξω μόνο έναν, θα διάλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη τη Μαρία, για την αντοχή και το τσαμπουκά της. Και μη σας κακοφανεί φίλοι μου, αλλά ''το αφρικανάκι της ζωής μου'' ήταν το πρώτο post που διάβασα, συγκινήθηκα, έγινα φανατική αναγνώστριά της και στο Ιστολόγιό της πρωτάρχισα να σχολιάζω, με αποτέλεσμα να την μιμηθώ και να αναρτήσω τον ήλιο. Στη Μαρία δίνω το GOLD ΒΡΑΒΕΙΟ

-και τέλος χωρίς να αναφέρω ονόματα, σε όλους εκείνους τους γονείς, γνωστούς και αγνώστους, που έχουν ή δεν έχουν Blog, με πολύ πολύ περισσότερη δύναμη από εμένα.

εδωσα παραπάνω από πέντε, αλλά τι σημασία έχει;


Μερικοί από τους φίλους ετοιμάζονται για διακοπές, άλλοι διαβάζουν για το πτυχίο, άλλοι είναι απασχολημένοι κλπ. Το βραβείο σας φίλοι μου, θα είναι φυλαγμένο εδώ και θα σας περιμένει. Όποτε μπορέσετε, περάστε να το παραλάβετε. Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνετε!
Κική σε ευχαριστώ για την γενναιοδωρία σου!
.......
Υπόκλιση.
Χειροκρότημα
Αυλαία.
(Παρότι το χειροκρότημα συνεχίζεται, καλύτερα να μη ξανασηκωθεί η αυλαία, αλλά να χαμηλώσουν τα φώτα παρακαλώ. Α, το χειροκρότημα επιμένει και δυναμώνει. Καλά, σηκώστε την αυλαία για μια σύντομη υπόκλιση, αλλά κρατήστε χαμηλά τα φώτα για να μη φανούν οι ερυθριώσες παρειές μου...)
.........

Μαμαααά, ξύπναααα....

6 σχόλια:

  1. Μεγαλη μου τιμη ,ευχαριστω πολυ ,χαλλλαρα και με τσαμπουκα εκει που πρεπει , φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παλιοί μπλόγκερς έχουν πάρει βραβεία. Ας πάρει και κανένας καινούριος...:-)))
    Κι εγώ νιώθω περιεργα οταν μου δίνουν βραβεία, είδικά όταν πρέπει να απαντήσω στα σχόλια. Αν δεν ήταν αγένεια θα τα έκλεινα. Δι'αβασα το άρθρο της Μαρίας και συγκινήθηκα κι εγώ. Πολύ καλά απάντησε! Γερά και δυνατά κορίτσια.... Είσαστε αξιέπαινες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι το βραβείο φαντασίας και πρωτοτυπίας ανήκει στα παιδάκια της κάθε σχολικής εορτής. Είναι τα μόνα που έχουν αυθόρμητη και ανιδιοτελή φαντασία. Ίσως να είδες κάποιες αναρτήσεις μου από σχολικές εορτές, όπου δεν μπορώ να σου περιγράψω τι εύχαρη διάθεση υπήρχε. Επέτρεψέ μου να απονείμω εκεί όλα τα βραβεία. Να΄σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ιωαννα μου αυτο το κομματι του εαυτου σου το παρελειψα...ενα υπεροχο blog εχεις κανει και εδω!!!

    σε ευχαριστω πολυ που με σκεφτηκες και μου εδωσες βραβειο!
    σε ευχαριστω απο καρδιας!

    επιφυλασσομαι να συνεχισω την παραδοση συντομα!!!

    σε ευχαριστω και παλι πολυ πολυ!!!

    πολλα νεραιδενια φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ και σε φιλώ πολύ και δεν θέλω να γράψω τίποτα παραπάνω εδώ. Θέλω να στα πω από κοντά.

    Φιλιά στους ήλιους σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία, ευχαρίστησίς μου.

    Κική, ευχαριστούμε πολύ για τη συμπαράσταση.

    p. lykogianni, Έχω δει τις αναρτήσεις σας, και βέβαια να απονείμετε εκεί το βραβείο. Ασυζητητί!

    Ναϊάδα, ε, όχι τόσο υπέροχο και παραμυθένιο όσο το δικό σου, ωστόσο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    Ντάνα, ο καιρός περνάει γρήγορα. Θα τα πούμε πλατσουρίζοντας στα ρηχά νερά του Γάιδαρου.

    Η αγαπημένη μας mareld, κάνει διακοπές κάπου στην Ισπανία. Καλά μπάνια ψυχή μου. Από το Σεπτέμβρη σε περιμένουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή