1/5/09

ες αύριον τα σπουδαία

Καλό Μήνα!

Παρουσιάζω μερικές φωτογραφίες που δεν συναντιώνται στους διάφορους τουριστικούς οδηγούς, ...μια άλλη ματιά, ... μικρές λεπτομέρειες!

Η πρώτη φωτό είναι τραβηγμένη από τον Αγαλά, από την πλευρά του Ιονίου, πηγαίνοντας στο Πλακάκι

Η δεύτερη,
...α, η δεύτερη είναι η αγαπημένη μου, πρόκειται για ένα εύρημα στις πλαγιές του Σκοπού που είναι όαση για κάθε διψασμένο περιπατητή.
 Κάνοντας μία πορεία ανάβασης από το χωριό μου μέχρι την Σκοπιώτισσα (10-12χλμ) με το πεζώ 2 και αφού εκεί λίγο πριν το γιόμα, είχαμε ξεμείνει από νερό,  πάνω δηλαδή, που ο ήλιος είχε αρχίσει να τσουρουφλάει, βλέπω σε ένα χαμηλό σημείο της πλαγιάς έντονη βλάστηση και κάτι σαν κτίσμα, αφουγκράζομαι και ακούω κάτι σαν τον  έντονο βόμβο του σκούρκου, σκέφτομαι ότι πιθανόν να υπάρχει στάσιμο νερό και ότι θα  έχουν μαζευτεί μέλισσες και τέτοια. Σαν να μου φάνηκε όμως ότι άκουσα νερό να τρέχει, ...αχ,  Αρτέμιδά μου και Απόλλωνα, ας είναι πηγή, έστω να δροσίσουμε λίγο το πρόσωπο και το κεφάλι..... Ναι!, ναι! είναι νερό που τρέχει. Αποτολμώ το ανέβασμα προς τα έκεί που διακρίνω το κτίσμα. ....Ναι! Είναι πηγή με γάργαρο δροσερό νερό και ένα σμάρι από διάφορα πετούμενα τριγύρω. Άραγε είναι πόσιμο; 
Για καλή μας τύχη σταματά ένας ντόπιος αγρότης με το αγροτικό του.
.....Είναι πόσιμο! 

Την λατρεύω αυτή την φωτό!

Η τρίτη φωτό είναι από το Καμπί, όπου πολύ αργότερα θα απολαύσουμε ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα!

2 σχόλια: